Annons

Cykelbloggen

Erica Treijs

Erica Treijs
Med filmteam på kaj.

Med filmteam på kaj.

När man har som mest bråttom, precis inser att man har chansen att göra sitt livs lopp, eller är som allra längst hemifrån. Då händer det: poff! Punktering. Murphys lag hävdar några. Otur, säger jag.

Men som landsvägsnötare – oavsett framgång och fart, så hör punkteringar till vardagsbestyren. Om du har testat att byta slang några gånger så funkar det oftast bra. Men min erfarenhet är ändå att man bör ha fler än en extraslang med på långrundan. För punkteringar kommer sällan en och en, utan verkar jobba i ett slags stim.

Jag håller mig på behörigt avstånd...

Jag håller mig på behörigt avstånd…

Jag tog hjälp av Jan Aronson, chef över Team Rynkeby Täby och också den som ska lotsa mig och mina 35 lagkamrater till Paris i sommar i syfte att samla in pengar till Barncancerfonden. Det Jan inte kan om lagcykling med motionärer av varierande slag är inte värt att veta.  Och lägg till att det i fjol var 150 (!) punkteringar på vägen till Paris. Så byta slang kan Jan. Och jag är beredd att lyssna.

Häng med på slangskiftet! Nästa gång är det din tur att stå där med pyspunka i regnet…

Med fokus på Jan Aronson.

Med Jan Aronson i fokus.

Slangbyte på film - en enkel historia.

Slangbyte på film – en enkel historia.

 

Om bloggen


I sommar ska jag cykla till Paris med Team Rynkeby för att samla in pengar till Barncancerfonden.
Men tills dess kommer den här bloggen att berätta den osminkade sanningen om träningens med- och motgångar.
Men också om prylar, mat och motionslopp.

Häng med, häng på!