Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Hösten har rivstartat med stora nyheter. Barack Obamas besök i Sverige, de amerikanska planerna på vedergällning mot den syriska regimen efter gasattacken i Ghouta och stängningen av internatskolan Lundsberg har dominerat. Dessa ämnen har självklart tagits upp på Brännpunkt, i tidningen och i ytterligare debattartiklar med andra vinklar på SvD.se/opinion där vi har möjlighet att uppdatera under dagen och publicera fler artiklar och repliker.
Via Brännpunkt Direkt kan också du som läsare delta i diskussionerna. Sedan vi startade i maj är det många som har hittat till detta nya sätt att göra sin röst hörd. De flesta vardagar väljer vi på Brännpunktsredaktionen ett nyhetsaktuellt ämne, och senast från klockan 10 på förmiddagen kan SvD-läsare börja posta kommentarer. Klockan 13 är läsardebatten i gång live, och då kan man följa den inlägg för inlägg. Vi håller i gång debatten i cirka en timme, men den kan även läsas i efterhand.
I onsdags debatterade vi nya 5:2-dieten på Brännpunkt Direkt och den debatten är fortfarande – ett dygn senare – en av de mest lästa artiklarna på hela SvD.se.
Vi är glada över det starka gensvar vi har fått från läsare som vill vara delaktiga i olika frågor. Möjligheterna är stora att lyfta fram detta engagemang med hjälp av den digitala tekniken, som ger oss nya verktyg för bredare samhällsdiskussioner. Vi uppskattar också tips och förslag på ämnen från er läsare; hör gärna av er till oss via e-post till brannpunkt@svd.se.
För att veta vilket ämne som ska diskuteras, kan du som läsare följa oss på Twitter, Facebook eller gå in på www.svd.se/opinion.
I dag debatterar vi gruvboomen i norr på Brännpunkt Direkt. Vad tycker du? Borde vi ta chansen och exploatera mer? Får vi för lite tillbaka, så som debattörerna i den här artikeln hävdar? Är regeringen för svag i förhållande till de stora företagen? Missa inte dagens läsardebatt!
Brännpunkts debattartiklar är generellt mycket uppskattade på nätet, där de mest nyhetsmässiga ofta ligger i topp på SvD.se, och där vi kan länka upp tidigare artiklar i samma ämne. Det ger stora möjligheter att få en överblick och en fördjupning i olika frågor. Vårt fokus är alltid nyheter, men vi följer de tunga och avgörande samhällsfrågorna extra intensivt, till exempel bostadspolitik, arbetslöshet, energifrågor, landsbygd och internationell politik. Till tidningen prioriterar vi gärna frågor som påverkar många människors liv och vardag. Vassa inlägg som pekar på missförhållanden är vi alltid intresserade av.
Brännpunkt är den självklara plattformen för politiker och andra makthavare som vill påverka, och debattörer som har erfarenheter och mod att peka på brister och komma med nya idéer. Och för läsare som vill hålla sig uppdaterade, pålästa och kanske själva delta i debatten.
Vi ser fram emot en spännande höst tillsammans med er!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.