Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Att Skolinspektionen stängde internatskolan Lundsberg ledde till mycket debatt i förra veckan. Många har också hört av sig, vilket vi uppskattar, även om vi inte har möjlighet att publicera alla inlägg. Det finns två tydliga åsikter i debatten; de som tycker att det var bra och handlingskraftigt av Skolinpektionen att stänga Lundsberg, och de som tycker att det handlar om en kollektiv bestraffning mot elever som uppskattar sin skola.

Allra mest läst i förra veckan blev en artikel där före detta internateleven Madeleine Gadd skrev att en hel del klassförakt präglade reaktionerna på sociala medier, bland annat hån mot ledsna elever. Hon fick svar från doktoranden Josef Lilljegren som skrev att det inte helt går att bortse från klass och politik när Lundsberg diskuteras, även om han inte försvarar några hån.

Under helgen har situationen kring Syrien och en eventuell attack från USA stått i fokus. Idag har ni som läsare möjlighet att diskutera om det är rätt eller fel av USA att attackera, se Brännpunkt Direkt här intill.

Det är tydligt att läsardebatten är uppskattad. Samtliga fyra Brännpunkt Direkt under förra veckan, finns också med på Brännpunkts tio-i-topp-lista när det gäller läsningen på SvD.se.

Missade du Brännpunkt Direkt eller annan intressant debatt i förra veckan? Här är de tio mest lästa debattartiklarna:

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.