Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Diskussionen om vad som är mest hälsosamt att äta går vidare, senast med ett inlägg från en arkeolog och en läkare. De skriver att vi nutidsmänniskor ser likadana ut inuti som våra släktingar på stenåldern, och att vi mår bäst av att försöka äta som de gjorde. Den artikeln blev mest läst under förra veckan.

Flera andra frågor väckte också intresse, till exempel att SD ställer sig bakom ett femte jobbskatteavdrag och att regeringen nu har möjlighet att driva igenom det. Statsvetare Nils-Eric Hallström menar att det vore politiskt demoraliserande att ta emot SD-stödet när regeringen samtidigt fördömer SD:s politik i övrigt.

Även diskussionen om hur marknaden fungerar, och problemen med att betala på bussarna har väckt stort intresse och engagemang. Jag tackar för mejl med många olika förslag på hur bussbiljetter skulle kunna köpas på ett smidigare sätt. Många läsare pekar på att det fungerar bättre i städer som tex London, Hongkong och Riga. Vi välkomnar fler inlägg i dessa ämnen, och gärna förslag på annat som borde tas upp. Mejla brannpunkt@svd.se.

Har du missat något intressant i förra veckan? Här är de tio mest lästa debattartiklarna:

1. Striden om maten missar evolutionen

2. Alliansen bör inte ta emot stödet från SD

3. Marknaden bygger en ny finansbubbla

4. Gör det enklare att resa med buss

5. Smör och bröd kan rädda oss vid kriser

6. Varför svensk tystnad om avlyssningsskandalen?

7. Därför är de svenska partierna så tysta

8. Stöd till opålitlig el har sänkt Vattenfall

9. Bäst att satsa på snabbaste tågen

10. Inte humant att hålla familjer åtskilda

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.