Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Vinster i välfärden är ett återkommande debattämne på Brännpunkt. Nu är det återigen högaktuellt inför Socialdemokraternas kongress i nästa vecka, då partiets slutliga inställning i denna interna stridsfråga ska klubbas. I lördags skrev en före detta socialdemokratisk socialförsäkringsminister, Anna Hedborg, tillsammans med tidigare Sida-gd:n Bo Göransson om vinstfrågan på Brännpunkt. ”Låt oss få dö som medborgare och inte som kunder”, skrev de – sannolikt en uppmaning riktad direkt till ombuden på S-kongressen.

Över 100 kommentarer har gjorts på artikeln och fler inkommer hela tiden. Vinstfrågan engagerar och splittrar och på Brännpunkt kommer vi att återkomma till ämnet snart igen. Alla inlägg så här långt hittar du i botten av den senaste texten.

Utöver vinstfrågan debatterades bland annat  integration, klimat, försvar och Billström på Brännpunkt förra veckan. Missade du någon text? Här är förra veckans tio mest lästa debattartiklar:

1. När ska överklassen ta ansvar för integrationen?

2. Åkeribranschen: Vi blir en bas för kriminella

3. 80 procent av Sveriges unga har klimatångest

4. Borg saknar modet att göra rätt

5. Förödande att bygga ett försvar på drönare

6. Valfrihet hjälper inte inför döden

7. Nu ska ersättningen för assistans ses över

8. Billström kan sänka M i nästa val

9. Billström gör skillnaden mellan M och FP tydlig

10. Billström kan göra något åt skuggsamhället

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.