Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Veckan har startat med förnyad kraft i debatten om papperslösa. I en intervju i DN idag säger migrationsminister Tobias Billström bland annat följande: ”Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda.”

Kritiken är hård och på Twitter och i andra sociala medier diskuteras nu uttalandet, vilket SvD skriver om i en nyhetsartikel. På Brännpunkt debatterar vi gärna uttalandet, och frågan om de papperslösa och Reva-projektet. Senaste debattartikeln i ämnet hade följande rubrik: Id-koll kan jämställas med alkotest i trafiken. Längst ned i artikeln finns listan på samtliga publicerade i ämnet här på Brännpunkt.

Missade du intressant debatt i förra veckan? Här är de tio mest lästa på SvD.se:

10. Akut brist på bostäder för syriska flyktingar

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.