Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Forskare vid Göteborgs universitet har kartlagt svenska journalisters sociala medier-vanor och resultatet visar att journalistkåren inte är så aktiv i sociala medier som ofta påstås. Journalisterna delas in i tre grupper: skeptiker, pragmatiker och entusiaster. De allra flesta hamnar i mittengruppen, hela 10-15 procent klassas som skeptiker – och bara ett par procent som entusiaster. Läs mer om studien här.

Mer om journalister och journalistik kan ni läsa i vår pågående serie om kvalitetsjournalistik. Den går också att hitta via Twitter #kvalitetsjournalistik och på Brännpunkts Facebook-sida.

Drygt 21 000 följer våra dagliga inlägg på Twitter och över 4000 gillar oss på Facebook. Hoppas att vi därmed kvalificerar oss för gruppen ”entusiaster” i Göteborgsstudien…

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.