Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Författaren och journalisten Anders Mildner skrev häromdagen på Brännpunkt att bara för att en artikel är väldigt delad i sociala medier behöver det inte betyda att den också håller hög kvalitet. I dag utvecklar han sitt resonemang i ett inlägg på sin blogg, med anledning av Jonas Hassen Khmeris superdelade text i DN om Reva-projektet.

Mildner tippar att när delbarhet allt oftare används som ett kvalitetsmått av etablerade medier kommer visa bevakningsområden och ämnen obönhörligt att falla i skugga. Följdfrågan blir naturligtvis: vad innebär detta för journalistiken?

Mildners debattartikel ingick som en del i vår pågående serie om kvalitetsjournalistik. Senaste inlägget publicerades i dag, läs det och alla tidigare inlägg på SvD.se/opinion.

Debattserien kommer att fortsätta ett tag till – följ den via vår sajt eller på Twitter #kvalitetsjournalistik

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.