Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Journalistiken upplever en strukturförändring. Allt fler läsare väljer att konsumera nyheter digitalt, i telefonen eller mobilen, framför att läsa en papperstidning. Trafiken till våra sajter växer, samtidigt tappar vi intäkter.

Vad händer med journalistiken när redaktionerna tvingas spara samtidigt som läsarna ställer allt högre krav på snabbhet, fördjupning och delaktighet? Om detta startar Brännpunkt i dag en debattserie.

Först ut är SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson och digitala chef Fredric Karén. De skriver bland annat att snabbhet och tillgänglighet numera är lika viktigt som analys och fördjupning och att det är hög tid att definiera om begreppet kvalitetsjournalistik.

”Kvalitet är inte längre att pliktskyldigt rapportera om allt som hänt. Kvalitet mäts i redaktionens förmåga att välja rätt, att vara trovärdig i sina val”, skriver de.

Håller du inte med? Vi välkomnar debattinlägg om kvalitetsjournalistikens villkor, utmaningar och framtid. Mejla textförslag till brannpunkt@svd.se

I dag klockan 11 kan du chatta med Lena K Samuelsson och Fredric Karén om SvD:s journalistik och kvalitetsjournalistikens framtid. Ställ dina frågor redan nu!

Alla delar i serien kommer du att hitta på SvD.se/opinion, eller via Twitter #kvalitetsjournalistik.

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.