Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Matföretaget Dafgårds har nu hittat hästkött även i de egna proverna. Matskandalen växer därmed ytterligare, och får stora konsekvenser, ekonomiskt för när det gäller förtroende för maten bland konsumenterna. Vi debatterar gärna frågan! Mejla brannpunkt@svd.se

Sedan tidigare har följande debattartiklar publicerats:

24/2: FP-politikerna Birgitta Ohlsson och Marit Paulsen: Matnationalism är inte rätt väg

14/2: Kristofer Jervinge, Naturvetarna: En myndighet bör ha ansvaret för vår mat

14/2: Camilla Björkbom, Djurens rätt: Står inte ut med att se djur lida

Frågan om vargpolitiken har fått ny aktualitet med olika besked under tisdagen angående vargtiken i Junsele. Naturskyddsföreningen kritiserar på Brännpunkt Naturvårdsverket för att böja sig för politiskt tryck i frågan. Klockan 14 i eftermiddag finns möjlighet att chatta med Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren. Det kommer också att gå att ställa frågor på förhand.

Många viktiga ämnen i debatten är nu aktuella samtidigt. Att socialministern nu tillsätter en utredning om organdonation är en stor nyhet, som Brännpunkt kunde presentera imorse. Reaktionerna hittills är främst positiva till att något nu händer på området, efter att Göran Hägglund fått mycket kritik när det gäller lagstiftningen kring organdonationer.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.