Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Det började med att elva debattörer från näringsliv, skola och akademi startade Mattekommissionen på Brännpunkt den 15 februari. De hävdar att svenska elever måste plugga mycket mer matte, om vi ska klara den internationella konkurrensen och de framtida jobben.

Men professor Stellan Welin på Linköpings universitet – vars ämne är bioteknik och samhälle – håller inte med. Han menar att ett modernt liv inte kräver särskilt mycket matte. Därför tycker han att det är fel att plåga alla elever med mängder av matematik, och hellre låta dem som tycker att det är spännande få fördjupa sig. De andra kan med fördel ägna sig åt exempelvis naturvetenskap. Artikeln har väckt starka reaktioner och blev en av de mest lästa på hela SvD.se under flera dagar.

På fredag förmiddag finns chans att chatta med Stellan Welin om matten och den moderna tillvaron! Chatten drar igång kl 10.30, men det går att börja ställa frågor tidigare.

Även Studio Ett i Sveriges Radio fortsätter diskussionen om matematik i fredagens eftermiddagssändning som startar kl 16.00.

Välkomna att fortsätta veckans hetaste debatt på SvD.se!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.