Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Välkommen till en ny debattvecka! Förra veckan lästes Brännpunkt digitalt av 143 938 unika besökare. Sidvisningarna landade på 274 621. Fantastiska siffror och nytt rekord för i år.

Sammanlagt publicerade vi 35 debattartiklar förra veckan, som vanligt i vitt skilda ämnen (kolla in topplistan nedan). Jag vet inte hur många tecken alla de artiklarna består av sammanlagt. Jag tycker heller inte att det är särskilt intressant att jämföra antal tecken på debattsidan i dag med 1992, som Mats Svegfors gjorde i söndagens DN.

Däremot kan jag konstatera att Brännpunkt 1992 var enkanalig. Det innebär att vi då kunde publicera max sju (7) huvudartiklar samt lika många repliker/inlägg i veckan. Det är betydligt färre än dagens 35. Faktum är att vi idag alltså kan erbjuda våra läsare fem gånger fler debattartiklar än vi kunde 1992. Om vi nu ändå ska ägna oss åt sifferlekar.

I dag finns Brännpunkt i mobilen, på sajten och i papperstidningen. Debatten har aldrig varit livligare och mer mångfacetterad. Vi når fler läsare, vi täcker in fler ämnen och har på bara några år blivit en av Sveriges största debattarenor.

Vi gjorde en bra debattsida i vår enda kanal 1992. I dag har vi tre kanaler och kan göra desto mer opinionsjournalistik. Att fler och fler läser oss är också ett kvitto på att nätsatsningen uppskattas av våra läsare.

Missade du någon intressant debatt förra veckan? Här är förra veckans mest lästa artiklar:

1. För första gången håller jag med SD.

2. Den som tar hit familj bör stå för försörjning

3. Tusentals pendlar till jobbet i onödan

4. Ett oerhört svek av Moderaterna

5. Nyhetsbyrån TT överger halva Sverige

6. En självklar rättighet att få säga nej till sex

7. Leif GW Persson uppmanar polisen att bryta mot lagen

8. Stoppa elitsatsningarna för barn

9. Billström tangerar gräns för ministerstyre

10. Bankerna har blivit ett ekonomiskt hot

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.