Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Diskussionen kring Uppdrag Gransknings granskande reportage om barnfattigdom fortsatte med stort intresse även förra veckan. Reportern Janne Josefsson kritiserade forskaren Tapio Salonen som dock stod fast vid sin kritik mot programmet.

Konsulten Gunnar Rundgren som beskrev hur hans mamma dog i en artikel, och att personalen på avdelningen främst koncentrerade sig på att bocka av checklistor, men missade mycket annat som var betydligt viktigare. Flera läkare och andra med erfarenhet av sjukvården har hört av sig och håller med om kritiken. Artikeln har kallats ”den viktigast debattartikeln på flera år”, och många känner igen den stelhet som dessa olika mätsystem för med sig.

SvD granskar nu hyrorna i Stockholm med hjälp av Hyreskollen, och vi fortsätter att välkomna debatt om bostadskrisen.

Missade du något i förra veckan? Här är de tio mest lästa debattartiklarna:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, förslag och artiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.