Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

SVT:s Uppdrag Granskning ifrågasatte barnfattigdomen som begrepp och satte igång förra veckans debattämne. Sällan är ett ämne så dominerande när det gäller våra debattartiklar, som den diskussion som Janne Josefssons reportage väckte. Brännpunkt har publicerat en rad artiklar, både från Rädda Barnen, Fryshuset och forskaren i socialt arbete, Tapio Salonen, som i många år har mätt och jämfört siffror. På Brännpunkt skriver han bland annat att var åttonde barn idag lever i ekonomisk utsatthet, och hur han räknar fram den siffran.

Inför helgen bildades också ett nytt humanistiskt förbund, där de ledande personerna på Brännpunkt förklarade varför de lämnar Humanisterna. Detta har väckt stort intresse bland läsarna.

Sidvisningarna på debattartiklarna låg på 260000, en hög siffra som visar att debattsajten på SvD.se är väl besökt under många av dygnets timmar.

Missade du intressanta artiklar? Här är förra veckans mest lästa:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, åsikter och artikelförslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.