Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Förra veckan dominerades nyhetsmässigt av krisen inom Centerpartiet och hur kontroverserna kring det nya idéprogrammet hanteras. På Brännpunkt har mycket intressant debatt i frågan publicerats, både tidigare och under veckan som gick. Redan när arbetet med idéprogrammet startades skrev Annie Lööf och Per Ankersjö en gemensam artikel på Brännpunkt under rubriken ”Vi ska vara idémotorn i alliansen (21/11 2011). Därefter presenterade Per Ankersjö idéprogrammet på Brännpunkt när det lades fram 18/12, med rubriken ”Centerpartiet måste bli tydligare”.

Sedan dess har många haft åsikter om idéerna, och det har blivit en rejäl debatt kring förslagen, och sannolikt fortsätter diskussionen tills programmet ska antas senare i vår.

Förutom Centerpartiet pågår en debatt om försvaret under konferensen Folk och försvar som just nu pågår i Sälen. En hel del andra ämnen har också väckt läsarnas intresse, inte minst svensk brottsstatistik.

Missade du intressanta artiklar? Här är de tio mest lästa under förra veckan:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, förslag och artiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.