Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Kjell Aleklett skrev att EU drastiskt måste skära ned sin oljeimport och börja diskutera Peak Oil (Brännpunkt 23/12). Många kommenterade artikeln och Kjell Aleklett har också själv deltagit i diskussionerna i kommentarsfältet.

Han skriver såhär till läsarna och de som vill fortsätta att diskutera frågan ytterligare:

”Brännpunkt begränsar antalet kommentarer till tre och det betyder att jag som debattör inte har möjlighet att diskutera och bemöta alla de synpunkter som olika läsare lämnat. Jag har nu studerat de 138 kommentarer som finns på min artikel och det går att grovt dela in kommentarerna i fyra grupper: Peak Oil, klimatet, kärnkraft och konspirationstankar. På min blogg ”Aleklett’s Energy Mix” har jag nu försökt att besvara och bemöta de kommentarer som berör Peak Oil och konspirationstankar. Intresserade är välkomma att fortsätta debatten på min blogg. Kjell Aleklett, professor i globala energisystem vid Uppsala universitet.”

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.