Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Den personliga texten skriven av Damon Rasti blev också förra veckans mest lästa debattartikel, och redaktionen har fått många mejl och reaktioner. Många har velat tacka skribenten som lyfte fram hur mycket känslan av tillhörighet betyder. Många har också skrivit ned egna berättelser om vad de upplevt.

Krigshandlingarna i Mellanöstern eskalerade, även om en vapenvila kom till stånd efter bara några dagar. Även på debattplats har frågan om Hamas och Israel tagits upp och väckt uppmärksamhet.

En annan stor fråga – och där enighet ännu inte nåtts – gäller EU:s budget. Svenska politiker argumenterar för att utgifterna måste hållas tillbaka, men exempelvis LRF tycker att perspektiven blir för snäva i Sverige och att vi också kan dra nytta av exempelvis jordbruksstöden.

Missade du något intressant i förra veckan? Här är de tio mest lästa artiklarna:

Välkomna till en ny debattvecka! Mejla tips och debattartiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.