Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

SD-krisen dominerade nyheter och debatt i förra veckan. På Brännpunkt skrev företrädare Daniel Poohl och Mikael Ekman från Expo om Sverigedemokraternas bakgrund. De båda artikelförfattarna utkom 2010 med boken Ut ur skuggan – en kritisk granskning av Sverigedemokraterna, som då presenterades såhär:

”Sedan mitten av 1990-talet har Sverigedemokraterna försökt att tvätta bort sin extremiststämpel och förtiga sina ideologiska rötter. I dag hävdar partiet att man gjort upp med sin historia. Det är inte sant, menar författarna, skinnskallarna rensades aldrig ut, de bytte bara klädstil.”

Kent Ekeroth (SD) skrev även själv på Brännpunkt om hur han såg på den film som spelats upp och att han plockade upp ett metallföremål, och han förklarade att han var rädd för grovt kriminella personer.

Inte bara SD-krisen har engagerat utan även hur vi hanterar naturresurser och den mat som svenska bönder står för. Det finns ett tydligt engagemang bland läsarna för dessa frågor.

Missade du någon intressant debatt? Här är de mest lästa artikarna:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.