Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Kritiken mot hur studier i tankeöverföring bedrivs på Lunds universitet blev förra veckans mest uppmärksammade debatt på Brännpunkt. Nio professorer skrev att tvivelaktiga rön inom parapsykologisk forskning kunde skada trovärdigheten för hela Lunds universitet. Professor Etzel Cardeña svarade på kritiken och hävdade att det finns ett starkt statistiskt stöd för parapsykologi. Rektor Per Eriksson tillbakavisade kritiken i en intervju med SvD, och hävdade att det ”inte var det minsta konstigt att studera parapsykologiska fenomen”.

Andra heta debattämnen har bland annat varit orsaken till Sverigedemokraternas framgångar i opinionen just nu, kammarrättsdomen där fyra judiska flickor tillåts få hemundervisning, skövlingen av äldre gravar på landets kyrkogårdar och det kommande presidentvalet i USA.

Läsningen var mycket stark i förra veckan, med  närmare 270 000 så kallade sidvisningar, det vill säga antal gånger någon har öppnat en artikel på Brännpunkt för att läsa den. Vi på Brännpunktsredaktionen får ofta frågan om hur stor läsningen på nätet är. För en enskild artikel kan det vara svårt att förutspå, men generellt är läsningen av just debattartiklar på SvD.se mycket stor, med ett genomsnitt på 230 000 sidvisningar i veckan under oktober månad.

Missade du bra debatt i förra veckan? Här är de tio mest lästa artiklarna:

Välkommen till en ny debattvecka! Vad behöver tas upp? Mejla tips och förslag på artiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.