Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Förslaget att låta de fyra borgerliga partierna gå ihop i valsamarbete inför valet 2014, har diskuterats livligt sedan Maria Abrahamssons och Krister Thelins debattartikel på Brännpunkt 26/10. Oron för att ett eller flera av allianspartierna hamnar under 4-procentsspärren är påtaglig bland många av de borgerliga väljarna. Samma dag presenterade Expressen/TV4 en opinionsundersökning som visade att 50 procent av de borgerliga väljarna vill se ett gemensamt alliansparti i nästa val. Kritik kom dock snabbt från Annika Eclund (KD), riksdagsledamot från Skaraborg, som i en radiointervju helt avvisar tanken: ”Moderaterna är bara oroliga för att mista makten”. Läs intervjun här. Även Marcus Uvell, vd för Timbro, diskuterar på DN Debatt riskerna inför valet 2014. Han pekar istället på problemet att moderata väljare kan överge partiet, och att en grupp i så fall kan gå till Sverigedemokraterna. Han menar att Moderaterna inte får överge de kärnväljare som månar om brottsbekämpning och försvarspolitiken.

Fler andra aktuella debattämnen har tagits upp på Brännpunkt, exempelvis har S-politiker föreslagit att staten ska avlasta de kommuner som tar emot många nyanlända flyktingar genom ett utökat etableringsstöd.

Missade du något intressant i förra vecka? Här är de tio mest lästa debattartiklarna på SvD.se:

10. Edholm måste be Stockholms lärare om ursäkt

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, synpunkter och debattförslag till brannpunkt@svd.se

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.