Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Förra veckans mest omtalade debattartikel var riksbankschef Stefan Ingves, som diskuterade arbetslöshet och penningpolitiken (18/10). Han menade att Riksbanken måste ta hänsyn till den höga skuldsättningen hos hushåll och företag, och att en lägre ränta i det sammanhanget innebär risker. Han svarade också på kraven att Riksbanken ska ta större hänsyn till arbetslösheten genom penningpolitiska överväganden, och menade att Riksbanken måste agera mer långsiktigt.

Artikeln tolkades snabbt av analytiker som att Riksbanken inte kommer att sänka räntan nu på torsdag.

I helgen skrev LO-ekonomerna Ola Pettersson och Torbjörn Hållö att Ingves varningar kring skuldsättningen måste tas på större politiskt allvar, och kom själva med konkreta förslag på hur detta kan göras.

I övrigt har en rad olika ämnen debatterats i förra veckan. En av artiklarna handlar om hur nya svenskar kan förutsättas vara tacksamma för att alls få vara i Sverige, vilket blir hämmande för möjligheten att fullt ut ses som samhällsmedborgare som alla andra. Den artikeln blev också den mest lästa på sajten.

Missade du något intressant? Här är förra veckans tio mest lästa debattartiklar på SvD.se:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, förslag och artiklar till brannpunkt@svd.se

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.