Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

I fredags stod det klart att Europeiska unionen får Nobels fredspris. Ett oväntat val, och mitt under ett kritiskt år för gemenskapen. Idéhistorikern Johan Norberg försvarar på Brännpunkt tanken kring EU som ett fredsprojekt men skriver att det är tragikomiskt att priset ges i år, när konflikterna kring euron och skulderna växer och riskerar att skapa hat mellan folken. Debatten om både Europa och fredspriset är långt ifrån avslutad. Vi välkomnar fler inlägg!

Samtidigt fortsatte debatten i förra veckan om den manipulerade kungabilden, den här gången med en replik från Thomas Sjöberg, författare till boken Den motvillige monarken, och en slutreplik från Madeleine Leijonhufvud. Även dessa texter har fortsatt att väcka både ilska och engagemang, genom stort läsarintresse och många kommentarer. Redaktionen har också fått mejl och brev kring ämnet, där de flesta läsare är kritiska till bevakningen av kungafamiljen.

Brännpunkt har också debatterat skatterna för de rikaste, där Skattebetalarnas förening menar att det måste finnas en gräns för vad som kan anses rimligt. Även detta är ett ämne med stort engagemang från läsarna, men med mer blandade åsikter.

Har du missat intressanta debattartiklar? Här är de tio mest lästa i förra veckan:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, reaktioner och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.