Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

I fredags publicerade Brännpunkt en personlig text av läkaren Omid Aghajari med rubriken Är Muhammed heligare än Jesus? Många har läst den under helgen och visat sin uppskattning, bland annat på Twitter. Kristdemokraten Jonas Hillerström: ”Oj, det mest spännande jag läst idag”. Juristen Mårten Schultz: ”Jag blir också glad åt att det publicerades på en debattsida. Bra får @SvDBrannpunkt”. Johanne Hildebrandt: ”Fantastisk text om religionens och yttrandefrihetens innersta väsen”, och hon tar idag själv upp ämnet i en kolumn i SvD.

Artikeln blev också den mest lästa av debattartiklarna förra veckan, i hård konkurrens med andra nyhetsaktuella debattartiklar. Bland annat kräver lärare Metta Fjelkners avgång i beskvikelse över nya läraravtalet, Christer van der Kwast kritiserar frikännandena av Sture Bergwall-domarna och Nokas vd menar att bankerna har bäddat för Panaxia-skandalen genom att agera ansvarslöst.

Missade du något? Här är de tio mest lästa debattartiklarna på SvD.se:

1. Är Muhammed heligare än Jesus?

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, reaktioner och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.