Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Fallet Haddile har engagerat många i Sverige sedan det blivit uppmärksammat att den tvååriga flickan riskerar utvisning till Frankrike. Rädda Barnen kritiserade lagstiftningen på Brännpunkt 25/9, och många har kommenterat artikeln.

Signaturen avgå alla: ”Det råder en parlamentarisk majoritet för barnkonventionen men inget händer. Endast M och SD är emot , på oklara grunder. Hur många fler ska drabbas? Bra Rädda Barnen.”

Maria Thunberg: ”För mig är det självklart att det måste vara barnets behov som står i centrum. Barnets rätt till en trygg miljö och trygga vuxna. Ofta är det vuxnas (föräldrars) behov (egon) som får styra. Lagstiftningen på detta område bör absolut ses över. Tack och lov finns det organisationer och människor som kämpar för detta varje dag, inte bara då fall uppmärksammas i media.”

En del läsare är kritiska till både Rädda Barnen och mediernas uppmärksamhet, till exempel Tomas O’Maely: ”Alla barn bör ha rätt att växa upp tillsammans med sina biologiska föräldrar, om de finns i livet och om de vill ha sitt barn. Att en mediestorm eller någon utomstående vuxen skall avgöra om den biologiske föräldern är lämpad att ta hand om sitt barn är förkastligt. Migrationsverket gör rätt när de vill återförena familjen.”

Välkommen att delta i diskussionen!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.