Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Europas framtid stod i fokus under förra veckan av flera skäl; ett avgörande ja till krisfonden ESM i tyska författningsdomstolen, valet i Nederländerna och talet från EU:s ordförande där han förespråkade ett starkare europeiskt samarbete. Brännpunkt kunde också 15/9 publicera en debattartikel av José Manuel Barroso där han argumenterar för en federation av nationalstater. Debatten om Europa och framtiden är intensiv, och Brännpunkt har haft flera artiklar under den senaste tiden, bland dem även Per Gahrton som menar att euron nu har blivit ett hot mot hela EU-samarbetet 14/9.

När bara hårda ord mellan två läger tycktes återstå i debatten om Quick-domen och dess efterspel skrev Roberth Nordh, fd domare och rektor för Domstolsakademin, en mycket tänkvärd debattartikel om vad som istället bör lyftas fram. Han menade att  det krävs en diskussion om det svenska sättet att utreda brott.

Flera andra debattämnen togs också upp förra veckan, och mest läst blev på nytt diskussionen om asylsökanden och invandring. S-politiker i Stockholm manar till solidaritet med de syrier som nu flyr kriget och skriver att inte bara Södertälje kan ta emot alla som kommer. Debattören Gunnar Sandelin svarar med frågan varför just Sverige ska ge en fristad.

Missade du intressant debatt? Här är de tio mest lästa debattartiklarna på SvD.se:

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla gärna tips och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.