Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Debatten på SvD.se väcker stort läsarintresse. För Brännpunkts artiklar låg antalet sidvisningar på över 250000 under förra veckan vilket gör SvD Opinion till en av Sveriges mest välbesökta och vällästa debattsajter.

Mest läst blev artikeln där Sverigesdemokraternas partiledare Jimmie Åkesson förklarade varför han reser till Forserum, trots kritik mot besöket på förhand. Även repliken från Grön Ungdoms Björn Lindgren blev mycket läst.

I veckan som gick har en del av debattartiklarna inte varit möjliga att kommentera, vilket några läsare har undrat över. På Brännpunkt är det inte självklart att ha kommentering på alla debattartiklar. Vi ställer oss frågan om det kan bli en bra diskussion i anslutning till artikeln. Oftast tror och hoppas vi att det kan bli det. När det gäller artiklar som rör flyktingfrågan är vår erfarenhet att diskussionen inte alltid blir konstruktiv. Även om vi på Brännpunkt uppskattar debatt och diskussion om det mesta i samhället, är vi inte intresserade av att utnyttjas som plattform för hat eller hets mot människor eller grupper i samhället.

Missade du intressanta debattartiklar i förra veckan? Här är de tio mest lästa:

1. Därför besöker jag Forserum idag

2. SD, ta ert ansvar för händelserna i Forserum

3. Ullenhags pengar är en förolämpning

4. Bilister bör bli tvungna att väja för cyklister

5. Genuspedagogik hör inte hemma i skolan

6. Bedrövligt att Sabuni motsätter sig EU-lag

7. Ska vi acceptera att barn tigger?

8. Usel politik när EU vill stoppa Kinas solceller

9. Fiasko för sjuklönereformen

10. Inte acceptabelt att skolor könssegregerar

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.