Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Det mest intensiva debattämnet under förra veckan var framför allt Quick-domarna och hur rättsskandalen som nu är ett faktum ska hanteras. Tre moderata riksdagsledamöter skrev på Brännpunkt att det är bättre att tillgodose allas rättssäkerhet genom en framtida resningsdomstol, hellre än en kommission som enbart skulle granska vad som gick snett kring Quick-domarna. Ytterligare ett ifrågasättande av en sådan kommission kom i helgen genom fd hovrättslagman Per Eriksson som varnade för att inte låta rättsväsendet sköta sig självt genom de kontrollinstanser som finns. Vi på SvD Brännpunkt fortsätter gärna debattera dessa frågor, och välkomnar debattartiklar.

Händelserna i småländska Forserum fick Ihsan Kellecioglu att skriva om hur han själv upplevde att flytta till svensk landsbygd, med särbehandling och rasism på grund av annan bakgrund. Den artikeln blev också förra veckans mest lästa debattartikel här på SvD.se.

Brännpunkt har också startat en serie artiklar inför USA:s val i höst, där Mitt Romney utmanar sittande presidenten Barack Obama.

Missade du något? Här är förra veckans tio mest lästa debattartiklar:

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.