Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

I dag skriver Miljöpartiets Åsa Romson på Brännpunkt att hon vill att det ska bli billigare att laga sina saker när de går sönder än att köpa nya. Tankarna utvecklade hon sedan på en presskonferens i Almedalen där hon berättade att partiet vill sänka momsen för cykelreparatörer, skräddare och skomakare och utöka rot-avdraget  så att det även omfattar reparationer och service av maskiner och inventarier. Får MP som de vill får alltså ”Rot” och ”Rut” kanske sällskap av ”Rep” snart.

I går presenterade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på Brännpunkt en effektivitetsreform för Polisen.

Almedalsveckan är i full gång och Brännpunkt kommer att publicera debattartiklar från alla partier på deras respektive dagar. I morgon är det Moderaternas tur, missa inte det. Alla artiklar hittar du på debattsajten SvD Opinion.

Missade du förra veckans debatt? Här är topplistan över de mest lästa inläggen:

1. Tvåårsregeln bör tas bort

2. Överkonsumtionen skapar en bubbla

3. Nätföretagens makt bör regleras

4. Anställ doktorander från dag ett

5. Polisen måste bli mer effektiv

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.