Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Debatt om rättsväsendet dominerade Brännpunkt i förra veckan. Debatten har handlat om diskussionen kring nämndemännen och domstolarnas ekonomi, där hovrättspresidenterna skrev en uppmärksammad artikel 5/6. Men diskussionen om rättsväsendet har också handlat om fallet Assange där en utlämning till Sverige nu tycks närma sig. Dessutom togs den norska rättegången mot Anders Behring Breivik och hans psykiska status upp här på Brännpunkt i helgen, vilket också blev veckans mest lästa debattartikel.

Förutom de rättsliga frågorna har även Brännpunkts serie om vinster i välfärdsföretagen gett flera infallsvinklar i en fråga som ser ut att bli en av de mest debatterade inför nästa val. En rad debattörer har kommit till tals, både de som är kritiska och de som försvarar utvecklingen de senaste åren. När läsarna på SvD.se varit med och röstat vill 44 procent helt förbjuda vinster inom vård, skola och omsorg. Brännpunkts serie kommer att fortsätta även den här veckan.

Missade du någon intressant debatt i förra veckan? Här är de tio mest lästa artiklarna:

1. Norsk psykiatri tycks ha glömt bort all etik

2. Visst har Assange fog för sin oro

3. En vrångbild av det svenska rättsväsendet

4. Vår tillit till varandra är en stor tillgång

5. Slopa nämndemännen i överrätterna

6. Karikatyrer skapar inte demokrati

7. Nya företagsregler har ökat skatteplanering

8. Vinstkrav ger en sämre skola

9. Uthyrd personal är vår tids experiment

10. Domstolscheferna vill offra rättssäkerheten

Välkommen till en ny debattvecka! Mejla tips, förslag och debattartiklar till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.