Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

”Brott som går att utreda bör också utredas.” Så skriver riksdagsledamot Krister Hammarbergh (M), justitieutskottet, i en debattartikel på SvD.se.

Många läsare har kommenterat artikeln. Signaturen politikerkritiker: ”Det nya Moderaterna sysslar med är ren komik, först ser man till att antagningskraven till polishögskolan sänks och nu i nästa andetag så ska brott som går att utredas, utredas. För mig en riktigt dålig ekvation, men det går inte att vänta annat med nya Moderaterna vid makten.” Även Ulf Carlson kritiserar politikerna: ”Nya röda Moderaterna värnar inte den enskildes rättssäkerhet.”

Andra pekar på att polisen är fel organiserad, som exempelvis signaturen Fanclub: ”Polisen får ofta tips från allmänheten, som de nonchalerar. Det är nonchalansen som leder uppklarningsprocenten ned i en mörk källare.” Andreas_2011 skriver: ”Polisen var på besök på min dotters dagis; förr hade jag tyckt det var bra, men nu blir jag bara förbannad. Klara upp brotten istället, ni har hur mycket jobb som helst att göra. Prioritera rätt! Gör jobbet.”

Signaturen Tankesmeden menar att det istället är samhällsmoralen som är problemet: ”I min ungdom fanns begreppen ära och heder. Det var dessa begrepp som stod i vägen för vardagsbrottsligheten. Hur många poliser vi än utbildar kommer de aldrig att kunna uppväga det moraliska förfallet. Speciellt med tanke på att samhällsmoral ända sedan 68 varit ett skällsord.”

Missa inte diskussionen, och delta gärna själv! www.svd.se/opinion

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.