Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

När statsminister Fredrik Reinfeldt sade ”etniska svenskar mitt i livet” i en TT-intervju, och sociala medier gick igång var förra veckans debattämne givet. På Brännpunkt skrev Mikael Trolin ett öppet brev med rubriken ”Plötsligt känner jag mig mindre svensk”, en debattartikel som blev mycket läst. Även Socialdemokraternas Mikael Damberg tog avstamp i uttalandet för kritik mot hur statsministern hanterat statistik.

Det så kallade mangamålet har uppmärksammats på nytt, i och med att Högsta domstolen tagit upp målet till förhandling i förra veckan. Specialpolisen Björn Sellströms debattartikel på Brännpunkt om att polisens resurser bör gå till jakt på riktig barnporr, inte teckningar, blev mycket uppmärksammad i samband med domstolsförhandlingen. Juristen Mårten Schultz hakade på frågan med en debattartikel där han tog upp domstolens möjlighet att hänvisa till informationsfrihet.

Trots långhelg och ledighet har intresset varit stort för debattartiklarna med sammanlagt över 120000 besökare till Brännpunkt.

Varit ledig? Missat bra debatt?

Här är förra veckans tio mest lästa debattartiklar:

1. Plötsligt känner jag mig mindre svensk

2. Ny folkbokföring raserar kulturarv

3. Låt oss bekämpa riktig barnporr

4. Reinfeldts statistiska slalomåkning oroar

5. Dags att ifrågasätta att fler får adhd-diagnos

6. S undviker forskning i den egna politiken

7. Soldaters avhopp hotar yrkesförsvaret

8. Det kan finnas väg runt lagstiftarens oförnuft

9. Medlemskap i Nato är ett naturligt steg

10. Beklämmande jubel över extremisters framgångar

Välkomna med tips, synpunkter och förslag till nya debattartiklar den här veckan! Mejla brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.