Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Under förra veckan debatterades en rad skiftande ämnen här på Brännpunkt. Inför en SVT-dokumentär om ungdomar och våldtäkt, skrev några av de medverkande en debattartikel om att vår bild av våldtäkt bör förändras, vilken blev mycket läst. Även diskussionen om religion inför Jesusmanifestationen i lördags väckte stort intresse.

Vi har vid flera tillfällen denna veckan blivit tvungna att stänga av möjligheten av kommentera artiklar, på grund av påhopp mot skribenterna och en ton som bryter mot de regler vi har för kommentering här på SvD.se. Vi beklagar detta och vet att det är tråkigt för dem som skriver seriösa kommentarer och är intresserade av en bra diskussion. Tyvärr har vi inte kapacitet på kvällar och helger att gå igenom och behålla en del av kommentarerna utan måste istället stänga ned hela kommentarstråden. Vi uppmanar er som vill kommentera att respektera de regler som SvD har satt upp, och hoppas att det fortsatt ska vara möjligt att diskutera även känsliga ämnen på ett bra sätt här på SvD.se.

Missade du något i förra veckan? Här är de tio mest lästa debattartiklarna:

1. Bilden av våldtäkten måste ändras

2. Dags att bryta religionstabut?

3. Skatterna skrämmer bort utländska talanger

4. Maktspel i politiken ett hot basindustrin

5. Långt fler pojkar än flickor i barnböckerna

6. Europas politiker måste ta ansvar för öppenheten

7. Hemproducerad kraftvärme kan spara 100 miljarder

8. Lena Ek går på tvärs med miljörörelsen

9. Kärnkraftsmotståndarna ger oss skenande elpriser

10. En rättsskandal pågår ännu efter 90-talets bankkris

Välkommen till en ny debattvecka! Vi välkomnar artiklar i aktuella ämnen. Mejla brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.