Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

I en debattartikel på SvD.se skriver företrädare för Svenskt Näringsliv, Holmen och Eon att det maktpolitiska spelet kring energipolitiken oroar när det gäller basindustrins framtid. De pekar på debatten i söndagens Agenda i SVT där frågan om ny kärnkraft togs upp, och har även gjort en Sifo-undersökning om svenskarnas inställning till basindustrin.

Ämnet engagerar läsarna på SvD.se. Signaturen GGG skriver: ”Ny kärnkraftsteknologi och ny kärnkraft behövs. Det vet Stefan Löfvén. Hans invit om blocköverskridande överenskommelser vittnar om vem och vilket parti som egentligen bryr sig om Sveriges ryggrad. Reinfeldt nobbade i direktsändning. Arrogant mot Löfvén. Men än mer arrogant mot Sveriges framtid.”

Ett snabbt svar till GGG kommer från signaturen Cap10: ”Trams. Löfven kanske vet vad Sverige behöver, men partiet och hans vänsteranhang accepterar inte det. Sveriges största problem sedan kriget, är sossarnas ”mismatch” mellan retorik och pragmatik, och det kommer även Löfven att falla på.”

Ytterligare ett svar till GGG kommer från signaturen MB_Sthlm: ”Är du på riktigt? S-kongressen har tagit ett beslut att kärnkraften skall avvecklas det sade Löven dessutom i den senaste debatten.”

Signaturen NephilimWings: ”Politikerna bryr sig tyvärr mer om idealism och prestige än Sveriges framtid.”

Missa inte diskussionen om kärnkraft, industrin och politiken. Delta gärna själv! www.svd.se/opinion

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.