Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Under veckan som gick har det varit ett fortsatt stort intresse för diskussionen om narkotika. Det var narkotikapolisen Lennart Karlsson som startade debatten, när han gick till hårt angrepp mot dem som förespråkar legalisering. Artikeln publicerades redan under påskhelgen och har varit en av de mest lästa artiklarna under två veckor. Flera debattörer ville svara på denna artikel, och när det gäller vilka som har chans att komma till tals är det både relevans, tidsaspekt (ju snabbare svar desto större chans) och om repliken till sitt innehåll liknar redan publicerade svar som avgör vilka som blir publicerade. De två repliker som publicerades blev också mycket lästa och kommenterade. En slutreplik från Lennart Karlsson har nu satt punkt för narkotikadebatten, för den här gången.

Avtalsrörelsen gjorde avtryck när Sveriges kommuner och landsting gick ut i en debattartikel och skrev att det inte är samhälleligt ansvarigt när facken bland annat kräver att alla lärare ska få 10000 kronor mer i månaden. Flera repliker tog upp frågan, och Freddy Grip från Lärarnas Riksförbunds Studerandeförening ställde motfrågan om vi har råd på sikt att inte höja lärarnas löner.

Missade du intressant debatt i förra veckan? Här är de tio mest lästa debattartiklarna på SvD.se:

1. De som vill legalisera bör se helvetet först

2. Samhället har inte råd med låga lärarlöner

3. Polisen ska inte agera ideologisk bromskloss

4. Omöjligt ge alla lärare 10000 mer i månaden

5. Det är sällan missbrukare tackar polisen

6. Nu bryts den schweiziska banksekretessen

7. Jag tror på att satsa på de utsatta

8. Studenter vill ha jobb efter examen

9. Väljarna vill ha ny kärnkraft

10. Kvotplikt för biobränslen införs

Välkommen till en ny veckas debatt! Vi tar gärna emot artiklar om vårbudgeten och Breivik-rättegången. Mejla brannpunkt@svd.se

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.