Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

De som legalisera bör se helvetet först. Så skrev narkotikapolisen Lennart Karlsson i en debattartikel publicerad på SvD.se under påskhelgen. Han är mycket kritisk till de som vill liberalisera narkotikalagarna. Över tusen kommentarer har postats under artikeln, och två repliker har också publicerats.

Berne Stålenkrantz, som själv missbrukat, skriver i ena repliken att narkomaner sällan har skäl att tacka polisen, och menar att strafftänkandet stjälper mer än det hjälper.

Flera av läsarna håller med, en av dem är Marcus Björk: ”Tycker inte vuxna människor ska jagas som hundar o behandlas som smuts bara för att de valt en annan drog än vad samhället tycker. Det är patetiskt att försöka framställa cannabisrökare som värsta missbrukarna som lever i misär.”

Mikael_Eriksson pekar på att forskningen bör ge vägledning: ”Jag kan bara hålla med artikelförfattaren och tillägga att det är så förlegat att bygga politik på ideologi och moralkakor, istället för evidensbaserade lösningar när det finns tillgängligt.”

Signaturen 22446 håller dock inte med: ”Liberalerna ger en falsk bild av verkligheten. Många kanske provar på men det är bara de svaga karaktärerna som åker dit. Samhället måste göra det svårt att få tag på skiten.”

Missa inte diskussionerna på SvD Opinion. Läs och delta själv! www.svd.se/opinion

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.
Fler bloggar