När mamma och pappa går till banken

När mina föräldrar går till banken idag för att omförhandla sina bolån tar de med sig exempel från SvD Näringslivs räntekarta. Det är de nog inte ensamma om. Kartan som cirka 20 000 läsare bidragit till på bara några dagar är ett bra verktyg för att se hur ens egen boränta ligger till i jämförelse med grannens. Därmed blir den också ett bra argument i diskussionerna med banken när lånen ska förhandlas om.

Det var säkerligen fler familjer än vi som diskuterade räntekartan under helgens påskmiddag. På det politiska planet har reaktionerna inte heller låtit vänta på sig. I lördags skrev Socialdemokraternas näringspolitiska talesperson Jennie Nilsson på Brännpunkt att konkurrensen mellan bankerna inte fungerar och att finansministern nu måste agera kraftfullt. S förslag är att regeringen bör använda statligt ägda SBAB för att verka för en skärpt konkurrens.

Bra idé? Eller är kritiken felaktig, fungerar bolånemarknaden rentav bra? Vi välkomnar mer diskussion och fler debattartiklar i ämnet. Mejla brannpunkt@svd.se

Och om du ännu inte deltar i räntekartan så kan du säga din ränta här. För mammas och pappas del blir det kanske till att fylla i nya uppgifter efter dagens möte på banken.

 

Visa kommentarer (746 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

Graffiti på vägg i tunnel i Stockholm. BRÄNNPUNKT

”Lagliga väggar för graffiti är en dålig idé”

KD-politiker: Nolltolerans mot klotter bör behållas.

Unika bilder: ”En chock att huset revs”

Unika bilder – Stockholmsklassiker krossades.

Upptäck pärlorna i SvD:s nya podd

före och efter

”Märligt att tänka sig Hamngatsbacken”

Klimathotet bjuder på affärsmöjligheter

Perspektiv

Stora pengar i lagring av koldioxid.

Jordbrukare klämdes till döds

UPPSALA

Hittades av anhöriga vid traktorsläp.

Flygresenärer missar
stora ersättningar

Flyg

Få känner till sin rätt enligt EU-regler.

Kvinna körde bil, make bötfälld

SAUDIARABIEN

Paret straffas eftersom kvinnor inte får köra.

”Jag är fattig
som en kyrkråtta”

Söndagsintervjun

med Kristina Lugn.