Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Nya siffror som Rädda barnen presenterade på Brännpunkt om växande barnfattigdom väckte starka reaktioner och diskussion i förra veckan. Nästan 900 kommenterar har postats under artikeln, och åsikterna är starka om problemet och vad som är bästa lösningarna. Centerpartiets Anders W Jonsson slog ett slag för att det är arbetslinjen som är lösningen. Han fick svar från Unga Örnars Anders Österberg som menade att vi inte bara kan ”vänta på att föräldrarna ska få jobb”, utan att det krävs aktiva åtgärder nu.

Många andra ämnen har också debatterats i veckan. Den tragiska kraschen där fem norrmän omkom i närheten av Kebnekaise fick debattören Gunnar Westberg att ställa frågan vad Nato egentligen har att göra i området.

Missade du intressant debatt veckan som gick? Här är de mest lästa artiklarna:

1. Skräckbilderna får motsatt effekt

2. Kraschen sätter fokus på Natos närvaro

3. Kommer att redovisa min privatekonomi

4. Allt fler barn lever i fattigdom

5. Regeringen tvingas bryta mot EU-rätten

6. Nu krävs krafttag mot den olagliga trafiken

7. Lärarlegitimationer ett fiasko

Välkommen till en ny vecka med intressant debatt! Mejla tips och artiklar: brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.