Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Ungdomsarbetslösheten har varit ett av de mest debatterade ämnena på Brännpunkt senaste tiden. De fyra alliansungdomsförbunden krävde i en gemensam debattartikel att turordningsreglerna slopas. Ett förslag som varken samtliga deras moderpartier eller oppositionen kan tänka sig. SSU skrev att regeringen sviker unga utan jobb och i går krävde en vd för ett bemanningsföretag i en artikel att det måste bli billigare att anställa unga.
Också bland läsarna finns många åsikter i ämnet, här är några läsarröster:
Handlare Printz: Ta bort hela arbetsgivaravgiften hela första året för alla under 26 år. Då får vi arbetsgivare en rimlig kompensation för det risktagande som ligga i att anställa och utbilda, skola in och ha handledare under intrimningen. Dagens ungdomar är mycket illa förberedda för arbetslivet.
SomebodyNN: Det är mycket märkligt att svenska arbetsgivare dissar svenska ungdomar. I Norge tar norska arbetsgivare emot våra ungdomar med öppna armar.
Bakstugusittare: Både alliansen och S vill profitera på att ge felaktig bild på ungdomsarbetslösheten. Arbetslösheten är inte så farligt som man vill hävda.

Delta själv i diskussionen på SvD Opinion.

Denna krönika är också publicerad i dagens tidning.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.