Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Debatten förra veckan hade stor bredd i ämnena, och läsarnas intresse har varit mycket stort. Över 340000 sidvisningar för debattartiklarna på SvD.se visar att vår nyhetsaktuella och vassa debatt på nätet fortsätter att växa och nu är en av de största plattformarna för politisk diskussion i Sverige. Med detta visar ni läsare också er uppskattning för tunga frågor som trafik, energi, vapenexport  och Europas utveckling. Även persondiskussioner väcker intresse, som den om Jan Eliassons ekonomi.

När försvarsministern var pressad av krav på svar från många journalister valde han i förra veckan att själv skriva en debattartikel på SvD.se för att klargöra sin syn på vapenfabriken och Sveriges omstridda avtal med Saudiarabien.

Internationella kvinnodagen är alltid ett tillfälle till kvinnodebatt, där kampanjen 15.51 om lika lön för lika arbete blev mest uppmärksammad. Även kvotering till bolagsstyrelserna, som EU-kommissionär Viviane Reding krävde, och det sexuella våldet i Kongo togs upp denna dag.

Var det något du missade veckan som gick? Här är de tio mest lästa artiklarna förra veckan:

1. Eliasson bör lägga korten på bordet

2. Klockan 15:51 börjar kvinnor jobba gratis

3. Ett helt orimligt krav på Eliasson

4. Höghastighetståg blir alltför dyrt i Sverige

5. Tolgfors: Några klargöranden är på sin plats

6. Ett märkligt sätt att se på tågtrafiken

7. Barn är ingen rättighet

8. Svenska män, ta mer ansvar för er andlighet

9. Dags att bygga ut den blåa linjen

10. Flathet har gett blufföretagen spelrum

Välkomna till en ny debattvecka! Mejla gärna förslag på debattartiklar eller tips på ämnen till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.