Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Förra veckan har dominerats av debatten kring insemination, efter att Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet gick ut på Brännpunkt 28/2 och skrev att ensamstående kvinnor bör får tillgång till assisterad befruktning. Göran Hägglund (KD) svarade snabbt att Kristdemokraterna aldrig kommer att ”medverka till att avskaffa barns rätt till sina egna föräldrar”.

På söndagens Brännpunkt skrev debattören Thomas Idergard kritiskt om argumenten för insemination, och menade att det inte finns någon rättighet att skaffa barn. Många har kommenterat artiklarna, och ämnet rör upp känslor kring vår privata sfär. I en omröstning på SvD.se är 57 procent av de läsare som röstat emot insemination för ensamstående.

Missade du intressant debatt under Sportlovet? Här är förra veckans mest lästa debattartiklar på SvD.se:

1. Singlar ska få insemineras

2. Barn är ingen rättighet

3. KD i allt djupare kris utan att förstå det

4. Alla barn ska ha rätt till en pappa

5. Våra privatliv har blivit hårdvaluta

6. Avgift på högskolan bör tas bort

Vi välkomnar ny debatt på SvD.se under kommande vecka! Mejla synpunkter och förslag till brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.