Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

I natt sa eurozonens finansministrar ja till att ge nya nödlån till Grekland. Stödet förutsätter stora besparingar i Grekland. Läs mer här.

Europas kris, i synnerhet Greklands, har dominerat nyhetsrapporteringen länge och åtskilliga debattörer har diskuterat ämnet på Brännpunkt i papperstidningen och på vår debattsajt SvD Opinion. Enigheten om krisen är lika stor som oenigheten om lösningarna på densamma.

Så här skrev företrädare för tankesmedjan Global utmaning på Brännpunkt i söndags: Budgetåtstramningarna i EU:s krisländer kommer att leda till ökade inkomstskillnader, stigande arbetslöshet och låg tillväxt. Att Sveriges regering är en av de främsta påskyndarna av svältkurer är djupt olyckligt.

Några dagar tidigare skrev stats- och premiärministrarna i Storbritannien, Norden och Baltikum på Brännpunkt om vilka åtgärder de anser behövs för att säkra tillväxten och jobben i Europa. Läs artikeln här.

Vad tycker du? Vi välkomnar fler artiklar om skuldkrisen och eurons framtid. Mejla brannpunkt@svd.se

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.