Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Förra veckans nyhetsflöde och debatt dominerades förstås av Socialdemokraternas kris och ledarbyte. På Brännpunkt 26/1 skrev bland andra S-debattörerna Peter Högberg, Eric Sundström och Sandro Wennberg att det visst finns tid för en mer öppen process. Men knappt hade artikeln publicerats förrän namnet på den nye partiordföranden läckte ut. Statsvetaren Jonas Hinnfors skrev 27/1 att valet är en chansning av S, bland annat för att Stefan Löfven inte har någon riksdagsplats.

Samma dag – och mitt i hyllningarna av valet av Löfven – skrev SSU att de förutsatte att Socialdemokraterna kommer att låta andra kandidater utmana Stefan Löfven när partiet håller sin ordinarie kongress 2013.

I skuggan av S-krisen höll Kristdemokraterna sitt extra riksting i helgen, och utmanaren Mats Odell skrev på Brännpunkt om hur han ser på framtiden för partiet – att det är dags att på nytt ”arbeta sida vid sida”.

Sammantaget var intresset för de olika debattartiklarna om S stort. Ändå väckte andra ämnen större läsarintresse. Missa inte diskussionen om pappor och barns säkerhet, och ridsporten som vill göra upp med förutfattade meningar!

Här är de mest lästa artiklarna:

1. Barn inte mer skadade när män är hemma

2. Fördomsfullt och okunnigt om ridsport

3. Migrationsverket går för långt

4. Europakten låser oss vid högerpolitik

5. M tar skamgrepp i debatten

6. Arbetslinjen är långt ifrån fullbordad

Välkommen till en ny veckas spännande debatt, och missa inte att delta själv i diskussionen på SvD.se/opinion!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.