Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Håkan Juholts avgång har utlöst en debatt om hur Socialdemokraterna utser sina ledare. SSU:s ordförande Gabriel Wikström, som tidigare krävt en öppen process med flera kandidater, backade på Brännpunkt i måndags ifrån det kravet. Skälet: den exceptionella krissituation partiet befinner sig i kräver att en ny ledare utses snabbt.

Frågan engagerar också läsarna och artiklarna om S-krisen hör till de mest kommenterade på hela SvD.se just nu.

Signaturen KYH45 skriver: Samma politiska adel som skall välja sig själv igen? Vilken misstro mot svenska folket! Och Patrik Jacobsson instämmer: Hur kan ett parti som utser sina ledare på det här feodala sättet, göra anspråk på att vara en demokratisk förebild?

Men signaturen Dundret håller inte med: Om det inte finns tid så gör processen kort. Det blir det mest humana för S. Marksiporen skriver: Man kan tycka vad man vill om det rödgröna blocket, men en fungerande opposition måste till för att inte utslagningen ska öka i samhället ytterligare.

Flera läsare skriver också om mediernas bevakning av Juholtaffären och S-krisen. Så här skriver signaturen Driftingen: Att bli partiledare för S är nog det de flesta tackar nej till. Det verkar mer och mer likna situationen där man får ”gå på plankan” om man ställer upp medan mediehajarna simmar runt i mediehavet nedanför.

Läs fler inlägg och diskutera på SvD.se/opinion.

Den här krönikan är även publicerad i dagens pappersupplaga av SvD.

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.