Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

I lördags avgick Håkan Juholt som partiordförande för Socialdemokraterna. Beskedet kom naturligtvis att dominera debatten i helgen och söndagens artikel av S-kännaren Christer Isaksson blev veckans näst mest lästa på SvD Opinion. Mest läst blev inlägget där skribenterna förespråkar införandet av ett nytt, könsneutralt pronomen i svenska språket: ”hen”. En fråga som minst sagt rör upp känslor.

120 000 unika besökare och dubbelt så många sidvisningar är statistikfacit från förra veckan. Missade du någon av de populäraste inläggen? Här är förra veckans topplista.

1.    Det behövs ett nytt ord i svenska språket
2.    S måste hitta en enande ledare
3.   Juridiskt kön inte samma som biologiskt

4.    Skatt på bredband stryper information
5.    Europakten ger oss inget tillbaka

Denna vecka lär också präglas av S-krisen. I dag skriver SSU-basen Gabriel Wikström på Brännpunkt att det, trots tidigare krav från ungdomsförbundet, nu inte finns tid för en öppen process. SSU ändrar sig eftersom det allt överskuggande behovet just nu är att snabbt hitta en ny partiledare som kan ena det sargade partiet.

Artikeln lär följas av fler inlägg om vägen framåt för Socialdemokraterna. Följ debatten och delta i diskussionerna på SvD Opinion.

Vi välkomnar också debattinlägg om S-krisen, inte minst om tiotusenkronorsfrågan: Vem bör ta över efter Juholt? Mejla brannpunkt@svd.se

 

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.