Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Debatten på SvD.se har fortsatt med stor intensitet även under julveckan, med en rad olika ämnen. Diskussionen om kungen tog en ny vändning i och med journalisten Carin Stenströms artikel där hon är mycket kritisk till hur medierna hanterat rykten och den senaste bildpubliceringen: ”Kungen kan kränkas bortom varje pressetisk gräns utan att någon protesterar, ja till och med utan någon form av pressetisk diskussion”, skriver Stenström i den debattartikel som blivit mest läst förra veckan. Läsare har också mejlat till redaktionen och uttryckt sitt stöd för skribenten.

Att Guy Lofalk begärt 51 miljoner för sitt uppdrag för Saab fick Lars Ohlson att skriva om advokaters höga arvoden, något som också väckt stort intresse bland läsarna.

För julfirare som kanske missade något kommer  här en lista på de mest lästa artiklarna:

1. Medierna har passerat varje pressetisk gräns

2. Ett misslyckande gör ingen advokat fattig

3. Risken är stor att KD slits sönder inifrån

4. Julen är allt annat än jämställd

5. Lärosäten hindrar demokratiska samtal

6. Satsning på KBT har kvävt andra terapier

7. Sverige har övergett nationella energipolitiken

Vi välkomnar mer debatt även i mellandagarna! Mejla brannpunkt@svd.se

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.