Annons

Brännpunkts blogg

Lena Karvik

Lena Karvik

Ett år går fort. När Brännpunktsredaktionen blickar tillbaka på 2011 så är det med glädje och en rätt så stor portion stolthet. Många av Sveriges tyngsta opinionsbildare har skrivit på debattsidan under året, såväl i papperstidningen som på nätet. Ämnena har varit vitt spridda: från konflikter (Libyen, Afghanistan), kriser (eurons, socialdemokratins) till uppmärksammande rättsfall (fallet ”Anna”, narkosläkarmålet) och känslostormar (Slussen, monarkin). Listan kan göras lång, kort sagt. Detta är bara ett axplock.

2011 var också året då SvD:s nätdebatt tog fart på allvar. Efter att opinionssajten SvD Opinion lanserades strax före valet 2010 har trafiken och intresset för sajten stadigt ökat och kulminerade i rekordet förra veckan med 175 000 unika besökare och 342 000 sidvisningar. En fantastisk siffra långt över förväntan.

Vi tycker naturligtvis att det är jätteroligt att så många – och allt fler – uppskattar debatten på Brännpunkt och tackar ödmjukast för förtroendet.

Men mycket finns kvar att göra. Nu skriver vi snart 2012 och vi vill så klart bli ännu bättre. Men då behöver vi er läsares hjälp. Vilka ämnen vill du läsa om på Brännpunkt 2012? Vad upprör dig? Vilka makthavare vill du kräva på svar? Mejla oss dina tips på brannpunkt@svd.se

För dig som vill skriva själv kommer här en upprepning av ett tidigare blogginlägg, Brännpunkts Q&A:

Hur lång får en artikel vara?

–  En huvudartikel ska vara max 4500 tecken inkl mellanslag, en replik max 2000 tecken inkl mellanslag. Detta är just maxmått, kortare texter är minst lika välkomna.

• Vad är viktigast att tänka på när man skriver en debattartikel?

–  Att artikeln landar i en tydlig slutsats/ställningstagande.

• Läser ni alla artiklar?

– Ja

• Får alla som mejlar svar?

– Ja

• Hur lång tid dröjer det innan jag får svar?

–       Vi återkopplar senast inom två arbetsdagar (gäller dock inte kring jul- och nyårshelgerna då det kan dröja något längre).

Tilläggas kan ytterligare en viktig punkt:

Brännpunkt kräver ensamrätt, det vill säga artikeln ska bara skickas till oss och tas vidare först när vi har gett vårt besked. Artiklar som skickas till flera redaktioner samtidigt blir närmast omöjliga för oss att arbeta med och hamnar tyvärr lätt direkt i ”refuserat”-högen.

Till sist: God Jul & Gott Nytt År!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.