Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Den ideologiska diskussionen vaknade till liv rejält på SvD.se när Aron Modig i lördags kritiserade TV4 för att ha artisten Mikael Wiehe som huvudperson i lördagens program Så mycket bättre.

Mikael Wiehe svarade på kritiken i måndags. Båda artiklarna har fått ett mycket stort antal kommentarer, över 2500 hittills. Den intensiva diskussionen har handlat mycket om både ideologi och hur Kuba och andra länder ska betraktas.

Signaturen Ordförande Svensson: ”Mikael Wiehe ställer sig på de socialistiska massmördarnas sida och pekar sitt hatande finger mot den ism som räddat flest liv och gjort mest gott i hela världshistorien.”

Signaturen thureh58: ”Det sorgliga med utopiker som Mikael Wiehe är att de i sitt liv helt förlorar det värde som ligger i att pröva och ompröva sina värden och åsikter. Att vara öppen för att låta sig omformas under livets gång, det är en viktigt ingrediens för ett rikt liv. Wiehe är som en stelnad staty. Det är så synd om honom, tycker jag.”

Men Jone Källsäter välkomnar hela diskussionen om nyliberalismen: ”Jag tycker att det var alldeles lysande att Wiehe fick möjlighet att vara huvudperson i TV4. Det kanske viktigaste inslaget i Wiehes konstnärskap är samhällsintresset. Här har vi en poet som ser bortom sin egen navel, till och med bortom sitt kvarter, eller sin del av världen, en poet som vågar ta politisk ställning. Det är välkommet i en tid med oroväckande få kritiska röster.”

Missa inte diskussionen, och delta själv!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.