Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Förra veckan dominerades av diskussionen kring terror och extremister, ett år efter självmordsbombaren slog till i Stockholm. Terrorexperten Magnus Ranstorp skrev på Brännpunkt att Säpo hade kunnat ha en större öppenhet, och Svante Cornell och Magnus Norell pekade på att beredskapen i Sverige fortfarande har stora brister.

Förnyat fokus hamnade också på Kungens eventuella kontakter med kriminella personer. Hans vän Anders Lettström skrev en debattartikel på DN Debatt där han hävdade att han blivit tvingad till en uppgörelse med kriminella. På Brännpunkt skrev Joakim Nergelius, professor i juridik, att politikerna tycks ha beröringsskräck när det gäller möjligheten att se över de lagar som reglerar monarkens ställning.

Missade du förra veckans debatt? Här är de mest lästa debattartiklarna på SvD.se:

1. Fel att TV4 hyllar en diktaturkramare

2. Kungens ställning bör ses över

3. Så gick fusket till i det ryska valet

4. Lyssna inte på nobelpristagaren

5. Orimlig bild av statens roll i it-frågor

6. Flera misstag när vård för torterade köptes in

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.