Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Ungdomar kan enkelt få tag på alkohol på nätet skriver Linda Engström, förbundsordförande Ungdomens nykterhetsförbund, i en debattartikel på SvD.se idag. Hon kräver att folkhälsoministern ska ta tag i problemet inför kommande storhelger.

Artikeln är en av de mest kommenterade idag, där läsarna både diskuterar alkohol och själva nätfenomenet och de är inte helt överens. Signaturen ludd3emm menar att ett förbud redan finns, och undrar vad som egentligen kan göras mer än det: ”I norra Sverige där det är långt till Tyskland florerar hembränningen och langningen från monopolet och i södra Sverige går det att få tag i smuggelöl överallt om man är under 20 (under 18 likaså).”

Liknande funderingar har signaturen Ssargon: ”Vad gäller ungdomar och alkohol så är det ju tråkigt att vissa ungdomar får tag i alkohol och super sig askalas men det är ingenting nytt i och med nätet utan det har ALLTID förekommit.”

Men signaturen abevigodaa tycker att det är bra att debatten kommit igång: ”Jag tycker det är bra att någon lyfter problemet. Man kan alltid göra det svårare att bryta mot vissa lagar. Om nu en organisation – oavsett syfte – visar på hur lätt det är att kringgå lagar med den nya tekniken, så är väl det bra eller?”

Missa inte diskussionen och delta gärna själv: svd.se/opinion

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.