Annons

Brännpunkts blogg

Carina Stensson

Carina Stensson

Det är fullt av kryphål i det nya förslaget till djurskyddslag skriver Jens Holm (V) i en debattartikel på SvD.se. Han tar upp både griskastrering utan bedövning och situationen för minkar och andra djur i pälsuppfödningen.

Han får både medhåll och mothugg av läsarna.

Signaturen Dr_Biden: ”Det är inte varje dag man håller med en vänsterpartist men Jens Holm är vettig. Särskilt obegripligt och oförsvarligt är det att vänta till 2017 med ett stopp för smågriskastrering utan bedövning (förbjudet i lag i Norge sedan länge).  Inge Svensson skriver: ”Obedövad kastrering av grisar bör förbjudas omgående. Men då måste grisuppfödarna kompenseras fullt ut för de ökade kostnaderna. Vi vill inte ha en situation där grisuppfödningen flyttar till länder med urusel djurskyddslagstiftning.”

Signaturen Mentat57 skriver att Holms kritik handlar om annat än djuren: ”Vänstern har alltid klagat på pälsindustrin. Det går tyvärr inte att komma ifrån misstanken att det inte handlar så mycket om djuren som att pälsar alltid har varit dyra och därmed en markör för rikedom.” Mothugg kommer från signaturen Nide: ”Tror inte vänstern skulle ha några problem med pälsar om det varit för att de djur som ska bli päls behandlas illa.”

Även djurförsöken diskuteras just nu på SvD.se, där forskare skriver att viktig forskning får stå tillbaka. De får svar från Djurens Rätt med flera som skriver att 99 av 100 djurförsök blir godkända idag, och att problemet är att djurens intresse kommer långt ned på listan.

Missa inte diskussionerna på SvD.se/opinion!

Om bloggen


På Brännpunkts blogg efterlyser SvD:s debattredaktörer artiklar i aktuella ämnen och skriver om vad som har skapat de livligaste diskussionerna.

Här kan du läsa inlägg från Carina Stensson, redaktör för SvD Opinion som både publicerar tidningens debattartiklar och artiklar exklusiva för SvD.se och Lena Karvik, redaktör för tidningens debatt.

Här har läsarna möjlighet att själva vara med och kommentera och ge redaktionen tips.